Додатни инфо Музичко сценска делатност

ДУНАВФЕСТ - Концерти у Барутани
Концерти на Београдској тврђави

ДУНАВФЕСТ - Концерти у Барутани

У оквиру манифестације ДУНАВФЕСТ, која се по први пут одржала на Београдској тврђави од 31. августа до 11. септембра 2011. године у Великом Барутом магацину наступила су три музичка састава из различитих земаља и различитог приступа музичкој традицији.

 

MATS GUSTAFSSON’S SWEDISH AZZ

Шведска

Барутана, 05/09/11 20:00

Посетиоци су могли да виде шведски џез састав „Маts Gustafsson’s Swedish Azz“, који су пре две године оформили Матс Густафсон и Пер-Аке Холмландер, са жељом да са овим квинтетом свирају џез ремек дела настала у Шведској током 50-тих и 60-тих година. Тамошња џез сцена тада је била под утицајем америчког џеза, али уз важан додатак шведског језика, фолк музике и других специфичности. Како та дела звуче данас у интерпретацији врхунских импровизатора, Београђани су могли да чују на Дунавфесту 5. септембра 2011. године.

 

KALMAN BALOGH & GYPSY CIMBALON BAND

Мађарска

Барутана, 08/09/11 20:00

Калман Балог, један од најпознатијих цимбалиста, Рома у Мађарској оформио је свој састав пре скоро 15 година. Свирају ромску музику, крећући се по региону и различитим ромским традицијама. Одлични свирачи изнова откривају чари ромске музике. Мађарски састав „Kalman Balogh & Gypsy Cymbalom Band“ наступили су у Барутани 8. септембра.


БОРИС КОВАЧ & LA CAMPANELLA

Србија

Барутана, 09/09/11 20:00

У петак, 9. септембра наступили су Борис Ковач и квинтет „La Campanella”. Квинтет је имао свој премијерни наступ у мају 2004. године и убрзо су издали CD и DVD. Енергија рок музике, слобода џез музике и мирис world музике, све је то скоцентрисано у бенду „Boris Kovač & LA CAMPANELLA“.

 

 

 

DISCO 3000 - Emisija posvecena DunavFestu i programu u Barutani

 

DISCO 3000 - Kalman Balogh & Gipsy Cimbalom Band, Boris Kovač & La Campanella

 

 

Download: DUNAVFEST PROGRAM.pdf

Download: DUNAVFEST PROGRAM english.pdf

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail