ДУНАВФЕСТ на Београдској тврђави

ДУНАВФЕСТ на Београдској тврђави

Београд, 12. август 2014. године - Четврти по реду "Дунавфест" биће одржан од 5. до 14. септембра на Београдској тврђави, у организацији НВО "Дунавфест" и ЈП "Београдска тврђава", подршку Француске амбасаде, Француског института и Града Београда, а под покровитељством Министарства културе и информисања.


Овогодишњи Дунавфест посвећен је Великом рату, а публика ће имати прилику да се упозна са српско-француским везама које су обележиле овај период.


Програм фестивала, који обухвата  неколико сегмената музичког, филмског и књижевног стваралаштва припремио је Уметнички савет (Катарина Јовановић, Горан Марковић и Небојша Брадић).

У парку Калемегдан, код Споменика захвалности Француској, биће изведени концерти "Музика француских аутора и Велики рат (Дебиси, Равел, Пуленк), у извођењу наших најеминентнијих уметника и "Тамо далеко", који ће обухватити соло песме из Албума Јована Фрајта у извођењу студената Факултета музичке уметности у Београду.

Пројекција филма "Велика илузија" Жана Реноара из 1937. године биће пропраћена дебатом "Песник и политичар о Великом рату".

Промоција књиге "Сарајевски омнибус" аутора Велибора Чолића, биће реализована у Кули Небојша, у сарадњи са Издавачком кућом"Clio".

 Као предпрограм "Дунавфеста" 30. и 31. августа у Великом барутном магацину реализоваће се Фестивал европске студентске анимације - ФЕСА, основан 2012. са циљем да промовише уметности анимације европских земаља.

Овогодишња тема ФЕСЕ је рат и мир у најширем значењу термина. На конкурс је приспео 71 студентски анимирани филм из 16 европских земаља. Селекциони жири одабрао је 38 филмова за два такмичарска програма.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail