Боје православља - Пољска

Боје православља - Пољска

Београд, 9. јул 2014. године - Изложба "Боје православља - Пољска" свечано је синоћ отворена код Алеје хероја на Калемегдану, у присуству српског патријарха Иринeја, свештенства Српске православне цркве и католичке цркве, представника Републике Пољске и Града Београда. 


Изложбу су отворили српски патријарх Иринеј и отправница послова амбасаде Републике Пољске Хана Далевска Грењ. На отварању изложбе наступио је и православни хор из Бјалистока (Пољска), као и Прво београдско певачко друштво. 


Ову чудесну причу о православљу у Пољској чине фотографије око 60 аутора, који су кроз своје слике покушали да прикажу православље с пољске тачке гледишта; да ухвате  непоновљиву климу сеоских и градских цркава, верских обичаја – свечаних и свакодневних, те да прикажу цењене личности тог духовног круга, православно свештенство и вернике. Ово изложба је настала као резултат проницљивог погледа кроз фотоапарат, с једне стране и добронамерног погледа срцем, с друге стране.

Изложба се може погледати до 8. августа 2014. године код Алеје хероја на Калемегдану. Изложу реализује амбасада Пољске у Београду, у сарадњи са Јавним предузећем "Београдска тврђава".

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail